Coquilles met rivierkreeftjes risotto
Ingrediënten voor 4 personen
8 coquilles
Risotto
125 gr rivierkreeftjes
200 gr risottorijst
courgette
2 sjalotjes
50 gr boter
100 gr parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
600 ml visbouillon
Saus
1 rode paprika
1 teentje knoflook
1 sjalotje
50 ml slagroom
200 ml visbouillon
scheutje olijfolie
versgemalen peper en zout
VOORBEREIDING
Maak van een blokje of fond 1 liter visbouillon.
Snijd sjalotje en teentje knoflook fijn. Snijd de paprika in vieren verwijder de zaadlijsten en snijd hem in grove stukken
Fruit voor de saus het sjalotje, rode paprika en de knoflook voeg dan de visbouillon toe en laat de paprika gaar worden ongeveer 15 minuten. Pureer de massa in een blender of met een staafmixer en wrijf door een zeef. Voeg de room toe en laat zachtjes inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de courgette in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn.
Snijd de coquilles horizontaal door midden en besprenkel royaal met olijfolie.
BEREIDEN
Smelt voor de risotto een stukje boter in een pan en voeg de rijst toe. als de rijst glazig wordt een aantal soeplepels bouillon toevoegen. Als het vocht door de rijst is opgenomen opnieuw wat bouillon toevoegen. ga zo door totdat de rijst gaar is.
Bak intussen de sjalotjes, courgette en de knoflook in circa
3 minuten,voeg dan de rivierkreeftjes toe en bak die nog 1
minuutje mee. breng op smaak met wat zout en peper. Voeg het
mengsel bij de risotto en roer even goed door. Breng eventueel
nog wat op smaak met zout en peper. Verhit op hoog vuur een grilpan of plaat
totdat de pan flink heet is breng het vuur tot de helft terug en
gril de coquilles aan beide kanten even aan. (niet droog grillen,
dan wordt het een taaie hap)
GEREEDMAKEN GERECHT
Vul een ring (12 cm) met de risotto op voorverwarmde borden. Leg daar bovenop de coquilles. Schenk de saus om de risotto en bestrooi het geheel met krullen Parmezaanse kaas.
Wijn: Chablis
HOME | VOORGERECHTEN |