ZALM TOMPOES
Ingrediënten voor 10 personen
300 gram gerookte zalm
115 gram gerookte forelfilet
150 gram knolselderie
2 blaadjes gelatine
1,5 dl room
0,75 dl visbouillon
versgemalen peper en zout
BEREIDING
Neem een cakeblik en bekleed deze met plasticfolie. Leg op de bodem van het blik de helft van de gerookte zalm. Snij de knolselderie in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm. Blancheer deze in kokend water met wat zout en spoel ze meteen koud af.
Sla de room lobbig met wat peper en zout en zet dit koud.
Week de gelatine in koud water. Verwarm de visbouillon (niet koken) en los hier de gelatine in op. Pureer de forelfilet in de keukenmachine goed fijn. Doe hier al draaiend de visbouillon bij en druk het mengsel door een zeef. Laat iets afkoelen en spatel er dan de room en de blokjes knolselderie door. Stort de vismousse in het blik, bovenop de gerookte zalm, en dek het af met de overgebleven plakken zalm.
Laat het geheel ongeveer 6 uur in het blik opstijven (in de koelkast). Haal de zalmtompoes voorzichtig uit het blik, verwijder de folie en snij blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm.
Lekker met een glas bubbels
HOME | VOORGERECHTEN |