Chocoladefondant met gefrituurde pure chocolade en sinaasappelsaus

Een aantal opmerkingen vooraf. Voor de chocolade liefhebber is dit een geweldig recept, maar het is vrij bewerkelijk om te maken. Begin minstens een dag van te voren. Daarnaast zijn een aantal ingrediënten moeilijk verkrijgbaar, zoals het sinaasappelroomijs. Als je dit niet kunt krijgen of maken (want dat kan natuurlijk ook), kun je het vervangen door passievruchtroomijs. Laat dan ook de sinaasappel weg en vervang het door passievrucht.

 

Ingrediënten voor 10 personen

BEREIDING

 

Chocolade beignets 1 dag van te voren (of eerder)

Sinaasappelsaus 1 dag van te voren

De chocolade fondant bestaat uit 2 delen, de eerste is de chocolade délice en de tweede de ganache. De ganache komt als dun laagje over de chocolade fondant heen. Qua presentatie zijn er twee mogelijkheden. De eerste is in één schaal bereiden en dan proberen er zo mooi mogelijk 10 porties uit te halen en dit op een bord presenteren. En de tweede, deze heeft mijn voorkeur, in 10 glazen bereiden en dan met de beignets en sinaasappelsaus (in aparte bakjes) presenteren. Dit is namelijk makkelijker en sneller.

 

Chocolade délice

Ganache

Op de dag zelf! Gereedmaken van het gerecht

 

De glazen haal je ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de koelkast. Verwarm de frituurpan voor op 180 graden. Ververs de olie van te voren, je wilt geen rare smaken aan de chocoladebeignets.  Zet elk glas op een bord . Verdeel de sinaasappelpartjes over de borden doe er een bolletje sinaasappelijs bij. Frituur de chocoladebeignets - vanuit de vriezer - totdat ze een goudgele kleur hebben. Doe ze ook op het bord en serveer direct.

 

Lekker met een glaasje Banyuls of XP Sherry

 

 

 

HOME NAGERECHTEN