Reerug met sinaasappel en zwarte peper

 

Ingrediënten voor 6 personen

StoofpeertjesOntvliezen reerug

Reesaus

Koolrabi puree

Gekarameliseerde koolrabirondjes

Sinaasappel-zwarte peper kruim

Reerug

 

 

BEREIDING

 

Begin 3-4 dagen van te voren

 

Sinaasappelpoeder

 

2 dagen van te voren

 

Stoofpeertjes

 

  • Schil de peertjes met een dunschiller. Verwijder het klokhuis aan de onderkant door er met een kleine parisienneboor een gaatje te maken hier verwijder je het klokhuis

  • Doe de peertjes in een pan en giet er de rode wijn en rode port over.

  • Snijd sinaasappel en citroen in vieren en doe deze in de pan erbij. Doe er ook de vanille- en kaneelstokken bij.

  • Ze de peertjes op een laag vuur voor ongeveer 2 uur. En langer als de peertjes nog niet gaar zijn

  • Als ze gaar zijn doe je er de suiker bij en laat je ze nog een half uur opstaan.

  • Laat daarna afkoelen in het vocht en zet ze in de koelkast

 

 

 

Reesaus

 

 

1 dag van te voren

 

Koolrabipuree

 

Gekaramelliseerde koolrabi

 

Sinaasappel-zwarte peperkruim

 

 

Op de dag zelf

 

Reerug

 

Gereedmaken van het gerecht

 

Wijn: shiraz, cabernet

 

HOME HOOFDGERECHTEN